Ingrediënten
± 2 kg knolselderij
4 laurierblaadjes
groentebouillon
600 g geraspte oude kaas
2 dl kwark of crème fraîche
Bereiding
Schil de knolselderij, snijd de knollen doormidden en snijd van elke helft schijven van ca. ½ cm dik.
Neem een grote pan en zorg dat de schijven net onder de bouillon staan. Voeg de laurierblaadjes toe en kook de schijven tot ze een beetje zacht, maar ook nog stevig zijn. Bewaar het kookvocht.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 ºC. Smeer twee ovenschotels in met boter en leg er een derde van de schijven in. Strooi er peper en oude kaas overheen. Herhaal dat nog twee keer en eindig met kaas.
Roer een deel van het kookvocht door 2 dl kwark of crème fraîche en schenk dit over het mengsel.
Zet een half uur in de oven.
Kookvocht wat over blijft is heel geschikt om soep mee te maken.
Recept:
Michel Buissink
in ‘Milieudefensie’