Kippenragout met appel en olijven

Let op: ingrediënten per persoon!

100 g kipfilet in blokjes
1 eetlepel amandelschaafsel of halve amandelen
1 eetlepel olijfolie
stukje prei, fijn gesneden
¼ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel gemalen kaneel
snuf gemberpoeder
peper en zout
een paar saffraandraadjes
1 frisse appel van Nederlandse komaf, bijv. Elstar
1 eetlepel groene olijven
1 eetlepel zwarte olijven
munt
NB Behalve gember en kaneel komen alle ingrediënten in het land van de bijbel voor.

De amandelen in een droge koekenpan laten bruinen en bewaren.
De olie verhitten in een koekenpan. De kip hierin bruinen, de fijngesneden prei even laten meebakken, alles bestooien met kruiderij, peper en zout.
De saffraan fijn wrijven in een vijzel, scheutje water erbij doen en in de pan schenken. Een kwartiertje stoven onder de deksel.
De appel in blokjes snijdden en 10 minuten laten meestoven. De ontpitte olijven erover strooien en tenslotte het amandelschaafsel en munt.
Serveren met droge rijst.

(recept van Janny de Moor uit haar Arabisch kookboek. Het is een oud gerecht dat nu nog bekend is in Marokko).

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Kerst en kersttijd met de tags , . Bookmark de permalink.