Kip met walnoten en aardperensaus

 

8 kipfilets in stukjes gesneden
4 eetlepels boter
8 aardperen
azijn of citroensap
– voor het bleek houden van de aardperen
500 ml room
100 g walnoten
voor de garnering: groen kruid, bijv. peterselie
zout en peper

 

Bereiding 

Bak in ca. 3 minuten de stukjes kipfilet rondom bruin in de boter.
Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de plakjes tot gebruik in water met azijn of citroen.
Laat de plakjes uitlekken en voeg ze bij de kip en roerbak het geheel ca. 5 minuten.
Voeg zout en peper toe en vlak voor het serveren de walnoten
en het groene kruid ter versiering.
Pasta zoals macaroni en tagliatelle past hier goed bij.

 

 

 

 

naar een recept uit:
Wilde venkel & Rabarber
Caroline Zeevat en Ans Withagen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Kerst en kersttijd met de tags , . Bookmark de permalink.