Kip-kerrie wraps

2 personen!

Voor de pannenkoeken:

120 gram bloem
250 ml melk
1 ei
1 tl Provençaalse kruiden
zout

 

voor de vulling:

200 gram kipfilet
200 gram spitskool
150 gram taugé
6 worteltjes
wat champignons
1 ui
klein blikje mais
3 eetlepels roomkaas
kerrie, zout, peper

 

Bereiden

Roer in een kom melk door de bloem, kruiden, zout en ei tot een mooi glad pannenkoeken beslag. Bak hiervan vier pannenkoeken.

Bestrooi de kipfilet met zout peper en kerrie en bak deze in olie gaar. Pel en snij de ui in ringen. Snij de kool in reepjes, de champignons in plakjes. Snij de wortel in lange reepjes en blancheer deze. Snij de gare kipfilet in reepjes. Bak in de pan ui, kool en champignons. Voeg nog wat kerrie toe en zorg voor een zachtgele kleur. Voeg wanneer het mengsel gaar is de taugé bij en bak dit nog even. De reepjes kip en wortel erbij, de uitgelekte maiskorrels en de roomkaas. Zout en peper naar smaak. Even doorwarmen.

Leg op een pannenkoek een deel van het mengsel tot net onder het midden. Sla de onderkant naar boven en de zijkanten naar het midden en dien op. Met een groene gemengde salade.

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Epifanie, Maria, Pannenkoeken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.