Kip adobo

600 g kip  (verdeeld in 8 stukken) of 8 drumsticks
150 ml sojasaus
150 ml witte wijnazijn
2 teentjes knoflook of fijngesneden ui
4 laurierblaadjes
rijst

Marineer de kip door in een pan de fijngesneden knoflook of ui en laurierblad  toe te voegen en aan te vullen met water totdat de kipstukken onder staan. Laat enkel uren rusten.

Voeg daaraan azijn en sojasaus toe en kook het geheel minstens één uur zachtjes.
Haal de laurierbladeren er halverwege uit als je wilt dat de smaak niet gaat overheersen.
Haal de deksel van de pan, draai  het vuur hoog en laat nog ca. 10 minuten de vloeistof inkoken tot  minstens de helft.

Serveer met rijst en een wintersalade met bijvoorbeeld veldsla en appel.

Bron: http://hetetenisklaar.wordpress.com

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kip adobo

  1. Rene schreef:

    Dit recept is afkomstig van smulweb van cuisinier63 of van mijn site hetetenisklaar.weblog.nl. Deze is nu verplaatst naar http://hetetenisklaar.wordpress.com
    Jammer dat ik de verwijzing mis.

Reacties zijn gesloten.