Italiaanse Droom

Dit nagerecht gebruik ik bij het Hoogfeest van Franciscus, niet alleen omdat hij een Italiaan was maar omdat de amandelen me doen denken aan de amandelkoekjes die vrouwe Jacoba bij Franciscus bracht toen hij stervende was. De witte kleur staat symbool voor Feest en bruine is een Franciscaanse kleur. U kunt in plaats van perziksap Amaretto likeur gebruiken.

Ingrediënten

175 gram Ameritti (bitterkoekjes)
8 halve perziken in plakjes
2 dl sap van de perziken
2 dl slagroom
125 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
½ theelepel kaneel
500 gram mascarpone
50 gram amandelsnippers
50 gram geraspte bittere chocolade
poedersuiker

 

Bereiden

De bitterkoekjes in een schaal leggen – diameter van ongeveer 20 cm
1 ½ dl perziksap erover schenken en daarna de perziken erop leggen.
Slagroom kloppen met ½ dl perziksap en witte basterd suiker
Mascarpone mengen met ½ theelepel kaneel en vanillesuiker
Slagroom door het mengsel van de mascarpone spatelen en over de perziken verdelen.
Rooster de amandelsnippers in een droge kookpan.

De Italiaanse droom bestrooien met amandelsnippers, geraspte chocolade, kaneel en poedersuiker. Laat het ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.

 

 

Broeder Rangel Geerman ofm
Megen

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Nagerechten, Oogstdankdag met de tags , , . Bookmark de permalink.