Ierse paaskoekjes

Veel van de hedendaagse vastenpraktijken betekenen
minder koek en snoep.
Met Pasen worden weer feestelijke koekjes gegeten.
Een recept uit Kylemore Abbey, Ierland.

Ingrediënten

110 g boter
110 g basterd suiker
1 ei (dooier en eiwit gescheiden)
200 g meel
snuf zout
½ theelepel kaneel
55g krenten

 

Bereiden

Vermeng de boter met de suiker en voeg de eidooier toe.
Zeef het meel, zout en kaneel en voeg het toe aan het romige mengsel.
Voeg daarna de krenten toe en meng.
Kneed op een met meel bestoven oppervlak.
Leg het deeg in een kom ca. 30 minuten in de koelkast.
Rol het uit tot ca. 0.6 cm dikte en snijd er, met een glas, rondjes uit van ca. 5 cm doorsnee of gebruik vormpjes.
Bak de koekjes in een hete oven ca. 200 graden ca. 10 minuten.
Haal ze uit de oven, bestrijk de koekjes met het stijf geslagen eiwit en bestrooi ze met nog een beetje basterdsuiker.
Terug in de oven ca. 5-8 minuten tot het eiwit goudgeel is.
Af laten koelen op een rooster.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Paastijd, Pasen met de tags , , . Bookmark de permalink.