Herfstsalade van pompoen, noten en venkel

 

Ingrediënten

2013 september moestuin 007

8 dunne plakken pompoen met stevig vruchtvlees ongeschild.
2 theelepels tijm of 2 eetlepels salieblaadjes.
Olijfolie
2 bollen knoflook
2 middelgrote venkelknollen, overdwars in dunne plakken gesneden.
4 middelgrote gekookte rode bieten, in partjes
4 eetlepels walnoten grof gehakt
4 volle eetlepels gekookte kastanjes, gehalveerd
4 eetlepels balsamico-azijn
geschaafde zwarte truffel of witte truffelolie of olijfolie).

 

Bereiden

Snijdt de topjes van de bollen knoflook en verdeel de bollen in tenen.
Verpak de tenen in aluminiumfolie en leg ze 4 minuten in een oven op 200 graden (totdat ze gaar en plakkerig zijn). Knijp de warme knoflook uit de schilletjes.
Verwijder de pitten uit de pompoenplakken, bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi ze met de kruiden, peper en het zout. Grill de pompoenschijven in een grillpan totdat ze net gaar zijn, ongeveer 4 minuten aan elke kant (test met de punt van het mes).
Bak de kastanjes in een druppeltje olie tot ze wat kleur krijgen, voeg de balsamico-azijn toe en kook die in tot de kastanjes een glanzend, stroperig laagje hebben.
Verdeel en schik alle bereide ingrediënten mooi over de borden en besprenkel ze met extra vergine olijf olie of truffelolie (indien gebruikt). Schep de ingekookte balsamico-azijn over de salade op het bord.

 

 

Recept:
Broeder Rangel Geerman OFM,
Megen

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Hoofdgerechten, Oogstdankdag, Salades, Scheppingsperiode met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.