Hemelse pudding

Hemelvaartsdag is een groot feest voor Christenen daarom wordt op deze dag advocaat! gebruikt voor Hemelse pudding.

 

 

Ingrediënten

¼ liter vanillevla of roomvla
¾ liter slagroom
1 fles advocaat (¾ liter)
10 gram gelatine
3 eiwitten
3/5 kopje suiker

 

 

Bereiden

De slagroom met de suiker stijfkloppen, de vanillevla erdoorheen spatelen, daarna de
advocaat erdoorheen doen.
De eiwitten stijfkloppen en er voorzichtig doorheen scheppen. De gelatine in wat warm water oplossen en tot slot door het gehele mengsel doen.
In 8 schalen of grote ijsglazen scheppen en in de koelkast laten opstijven.

Wanneer je geen advocaat wilt gebruiken kies dan voor ¼ roomvla ipv  ¼ vanillevla.

 

Bron
Br. Rangel Geerman, ofm

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hemelvaart, Nagerechten, Paastijd met de tags , . Bookmark de permalink.