Heldere soep met ei

Ingrediënten

Voor 1,5 liter soep

1,5 liter bouillon
4 eieren, waarvan 2 gekookt
1 eetlepel olie
1/2 theelepel zout
110 g matzemeel of fijngemalen matzes
2 eetlepels gehalte rucola of ander vers kruid zoals zevenblad of selderij.

Bereiden

Klop de 2 rauwe eieren met 4 eetlepels koude bouillon en de olie.
Voeg het matzemeel toe en vorm een deeg. Laat 45 minuten rusten in de koelkast.
Breng de bouillon aan de kook.
Dompel de handen in ijskoud water en rol telkens 1 eetlepel matzedeeg tot een balletje. Laat de matzeballen voorzichtig in de kokende bouillon vallen.
Kook de balletjes gaar in 15 minuten of tot ze allemaal boven drijven.
Serveer de soep en strooi er de gekookte eieren, door een zeef gedrukt,
overheen, samen met wat gehakte rucola.

 

Recept:
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.