Haringsalade met rode bietjes

IMG_1859

 

Haring is een milieuvriendelijke vis omdat die dichtbij, in de Noordzee gevangen wordt

Juni.. de tijd van de nieuwe haring is een feest. Ook vissen kennen magere en vette tijden, tijden van kuitschieten en groeien. Nieuwe haring is weer vet genoeg om rauw gegeten te worden. In juni zijn ook de eerste rode bietjes beschikbaar. Smullen dus!

 

 

 

Ingrediënten

8 verse rode bieten
6 gekookte eieren, fijn gehakt
1 gesnipperd uitje
6 zoute haringen
4 takjes peterselie
(zee) zout en peper
2 theelepels mayonaise
2 theelepels yoghurt

Bereiding

Rode bieten schillen, koken en laten afkoelen. Bieten raspen in reepjes.
Zoute haringen in kleine reepjes snijden.
Peterselie wassen en hakken.
met de mayonaise en yoghurt. Peper en zout naar smaak toevoegen.

 

 

 

 

Recept:

Jurrien Zwart

Koken met bezieling

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Pinksteren, Salades, Zomertijd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.