Halve tuin soep

Ingrediënten

500 g uien
500 g tot 1 kg rijpe tomaten
olijfolie of boter
grof zout

Harde groenten zoals:
3-4 wortels in blokjes gesneden

3-4 rode bieten in blokjes gesneden
3-4 courgettes in blokjes gesneden
een handjevol sperziebonen grof gehakt
een handvol verse maiskorrels
verse witte bonen/kievitsbonen
-kook die al van tevoren tenminste 5 minuten

1 kleine pompoen in blokjes

Zachte groenten zoals:
Spinazie (gehakt),
Spitskool of andere kool(gehakt)
Prei (in ringetjes)

Kruiden zoals:
tijm
rozemarijn
salie
komkommerkruid – borage

Bereiding

Snijd de uien in plakjes en fruit die in een beetje olijfolie of boter tot ze glazig zijn.
Snijd de tomaten in parten en bak die met de uien mee, met een theelepel grof zout. Als de tomaten beginnen te desintegreren voeg dan 1-2 liter koud water.
Voeg de harde groenten toe en laat 10 minuten sudderen.
Voeg in dit stadium ook de kruiden toe.
Voeg daarna de zachte groenten toe.
Laat de soep nog eens 5 minuten sudderen.

 

 

 

Recept:
Hugh Fearnley Whittingstall
The River Cottage Year
Hodder & Stoughton, London, 2003

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Scheppingsperiode, Soepen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.