Groentetaart

Verborgen

We moeten het meestal doen met een verborgen God. Niet dat God zich voor ons verbergt. Absoluut niet. Soms ervaren en weten we ‘sporen’ van Gods levende aanwezigheid.
Maar in de dagelijkse wereld is God verborgen aanwezig, niet zomaar waarneembaar en tastbaar zoals de materiële dingen die ons omringen. Dat is niet altijd gemakkelijk voor mensen die van de aarde zijn.

Soms wil je zekerheid, duidelijkheid, iets om je stevig aan vast te houden.
In geloof zeggen we dat God ons in de wereld vooruit is en te herkennen is in al de mensen die ieder immers naar Gods beeld zijn geschapen. En waar mensen met elkaar in vriendschap samen zijn en waar liefde en vrede werkelijkheid worden, al is het steeds voor even en in deeltjes –ubi caritas et amor – dan is God daar. Echt en verborgen tegelijk!

 

Groentetaart 
Voor 3 tot 4 personen in een springvorm van 20 cm doorsnede

Ingrediënten

240 gr bloem
100 gr boter
4 el koud water
zout

Voor de vulling
3 uien
300 gr verse spinazie
150 gr champignons
bosje groene asperges
200 gr mozzarella
2 eieren
zout, peper, kerrie, nootmuskaat, komijn, citroensap, olie

 

Bereiden

Snijd in een kom de boter door de bloem. Doe zout en water erbij.
Schep de ingrediënten door elkaar en kneed het snel tot een bal. Een half uur laten rusten. 

Van twee-derde van het deeg met een deegroller een ronde lap rollen en hiermee de ingevette  springvorm bekleden.
De asperges in stukken van 3 cm snijden en even in water koken.

Verhit olie in een braadpan en fruit daarin de uien met kerrie.
Laat de champignons meebakken en smoor de spinazie erbij.
De uitgelekte asperges erbij en op smaak maken met zout en kruiden.
Twee eieren door het mengsel roeren en ook de klein-gesneden mozzarella.
Doe dit alles in de springvorm.

Van het overgebleven deeg een ronde lap rollen en daarmee de groenten verbergen. Druk rondom  met een vork de rand vast aan de deegkant. Maak met een mesje acht sleuven in het deksel.

Bak de taart in de voorverwarmde oven op 200º C voor 50-60 minuten.
Warm of koud eten met salade.

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine

 

 

Dit bericht is geplaatst in Groente, Hoofdgerechten, Paastijd, Pasen, Taart met de tags , , , . Bookmark de permalink.