Groentensoep met munt en majoraan

Als hoofdgerecht voor 8 personen

600 g gedopte tuinbonen
75 g lichtgerookt spek
2 uien
3 preitjes
400 g worteltjes
6 vastkokende aardappels
4 eetlepels olijfolie
350 g gedopte doperwten
4 takjes majoraan
3 takjes munt
zout en peper naar smaak

Kook de tuinbonen een minuut en giet ze af.
Snijd het spek in dobbelsteentjes, de aardappels in plakjes en de prei en ui in ringen.
Verhit de olie in een zware soeppan. Bak het spek rustig uit en laat de ui 5 minuten meebakken. Voeg daarna prei en wortel toe en bak ze in enkele minuten geurig. Voeg daarna de aardappelen en fijngehakte majoraan erbij met wat zout en peper.
Giet daarbij 2,5 liter water (of groentebouillon) en laat ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg dan de tuinbonen en doperwten aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken. Roer op het laatst de fijngescheurde muntblaadjes er doorheen. Leg er eventueel enkele op de soep.

(naar een recept van Rianne Buis)

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Zomertijd met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.