Groentecurry

Ingrediënten

2 eetlepels plantaardige olie (liefst arachide- of zonnebloemolie)
1 flinke ui of 2 kleinere uien
2 teentjes knoflook
2 flinke eetlepels currypasta
1 aubergine
1 bloemkooltje
1 rode paprika
1 winterpeen of een paar kleinere worteltjes
1 blikje erwtjes
400 ml. yoghurt of kokosroom
een bosje verse koriander

Eventueel:

1 Spaanse peper
1 stukje verse gember
een handje cashewnoten
4 tot 6 aardappelen
2 eetlepels gembernat

 

 

Bereiden

Als je één of meerdere genoemde groenten niet in huis hebt, of niet zo lekker vindt, kun je ze weglaten. Je kunt variëren met andere groente. Probeer voor het oog in elk geval een mooie variatie in kleuren te handhaven.

Was de groente en snijd deze in hapklare stukken. Snijd de ui fijn en maak de knoflook schoon.

Doe de olie in een flinke pan of wok en bak daarin de ui. Knijp de knoflook uit en voeg toe. Voeg eventueel ook een fijngesneden Spaanse peper toe en/of een paar centimeter fijngesneden of geraspte gember. Voeg dan de currypasta toe en bak daarin de groente (behalve de erwtjes) gedurende ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de yoghurt of de kokosroom toe en laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten sudderen. Cashewnoten eventueel bijvoegen.

Eventueel aardappelen in 10 minuten gaar koken en bijvoegen.

Voeg de aardappels, zodra ze gaar zijn, toe aan de curry en doe tegen het einde van de kooktijd ook de erwtjes erbij.

Maak af met wat verse koriander en eventueel nog wat gembernat voor een wat zoetere zachtere smaak.

 

 

Recept:
Vanessa van Koppen
Sacrecuisine

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Hoofdgerechten, Zomertijd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.