150 g peterselie
60 boter
2 grote uien, fijngehakt
2 knoflook teentjes, geperst
2 middelgrote aardappels, in dobbelsteentjes gesneden
2 stelen bleekselderij
50 g meel
2,5 liter water
bouillonblokjes /poeder
300 ml room
zout en peper
Bereiding
Houd wat verse peterselie achter voor de garnering.
Smoor in de boter uien en knoflook zachtjes, voorkom het bruin worden. Voeg het water toe en de bouillonblokjes, daarna de aardappelblokjes, de fijn gesneden peterselie en bleekselderij.
Kook het geheel 5 minuten.
Voeg roerend, het meel toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat het dan 20 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een blender. Voeg daarna de room toe en verhit nogmaals.
Garneer de soep met verse peterselie.
Recept:
Kylemore Abbey Cookbook,
Abdij van zusters Benedictinessen
een heerlijke soep