Groene soep : Andijviesoep

Groen is de liturgische kleur voor de maand september.
Groen is een verwijzing naar leven en hoop.

 

 

 

Ingrediënten

800 g andijvie, fijn gesneden
2 uien, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
8 eetlepels olijfolie
4 bouillonblokjes
zout en peper naar smaak
eventueel 75 g vermicelli
desgewenst geraspte kaas
2,5 liter water

 

 

Bereiden

Fruit de uien en knoflook 3-4 minuten in olie in een grote soeppan.
Voeg de andijvie daaraan toe en roer opdat de olie goed over de andijvie verdeeld wordt.
Schenk het water erbij en los daarin de bouillonblokjes op. Kook de soep 15 minuten zachtjes.
Voeg daarna zout en peper en eventueel vermicelli toe en kook 10 minuten rustig door.
Laat de soep voor het opdienen nog 10 minuten rusten en strooi vlak na het opdienen eventueel geraspte kaas over elke portie.

 

 

Recept:
Broeder Victor Antoine d’ Avila-Latourette
benedictijn in het klooster Our Lady of the Ressurection
Millbrook bij New York.
‘Beproefde Recepten uit de Kloosterkeuken’

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Scheppingsperiode, Soepen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + 3 =