De Hebreeuwse naam voor amandel verwijst naar wakker worden, de wacht houden, uitzien!
150 g roomboter
1 kop melk
1/2 kop honing
2 kopjes griesmeel
50 g gehakte amandelen
2 eetlepels yoghurt
20 g gepelde amandelen
voor stroopsaus
2/3 kop honing
1/3 kop water
1/2 theelepel kaneel
Vet het bakblik in. Breng in een pan boter, melk en honing aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg het griesmeel, de gehakte amandelen en youghurt toe en meng het geheel goed. Giet dit in het bakblik en laat het 30-40 minuten bakken op 180 graden tot de taart goudbruin is. Druk daarna de halve amandelen erin.
Breng de ingrediënten voor de stroop tegen de kook aan, zodat het goed gemengd is en giet of smeer de stroop op de taart. Snijd de taart in stukken.
De taart kan warm of koud gegeten worden
Bron: Voedsel in de tijd van de bijbel