Gezonde kruidensoep

 

Gezonde kruidensoep van de franse heilige Heilige Bertille. Veel franse soepen hebben als basis groenten en geen vlees. Ze worden potages de santé genoemd, gezonde soep. Kies het groene blad wat beschikbaar is. Spinazie kan ook.

 

Ingrediënten

1,5 l water
40 g boter
1 kropje sla/spinazie
1 bosje veldzuring / of spinazie
1 kopje gehakte peterselie
10 voorjaarsuitjes (fijn gesneden)
1 bosje waterkers
2,4 dl witte wijn
1,2 dl room
1 eigeel, losgeklopt
½ kopje kervel
zout, peper

 

Bereiden

Boter in een soeppan smelten. Het groen toevoegen
en zachtjes verhitten en enkele minuten laten koken onder voortdurend roeren.
Water of bouillon en de wijn toevoegen. Deksel op de pan en ca. 30 minuen laten koken.

Van het vuur; room, eigeel, kervel, zout en per toevoegen. Met een staafmixer pureren. Daarna opnieuw verhitten, maar niet meer laten koken.
Met wat verse kruidenblaadjes bestrooien.
De soep kan ook koud gegeten worden.

 

 

Uit:
Die Küche der Mönche

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Zomertijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.