Gevulde patissons

Ingrediënten

2 patissons, ca. 1 kg
300 g wortel
2 uien
200 g venkel of bleekselderij
2 theelepels kruidenzout of bouillonpoeder
snuf peper en zout
1 eetlepel Provençaalse kruiden of tijm
2 eetlepels sojasaus
bakolie
fair trade rijst

Bereiding

Snijd een ruime hoed van de patisson af en schep de zaden eruit zodat er een holte ontstaat. Kook de patisson in ruim water (hoed + rest) en kruidenzout of bouillonpoeder  in ca. 15 minuten gaar.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie. Rasp de wortelen en snijd de venkel of bleekselderij in kleine stukjes. Bak de groenten een paar minuten mee met de uien en voeg peper, zout en kruiden en sojasaus  toe en eventueel een scheut water.
Doe de massa in de gare patisson en zet het hoedje erop. Serveer met fairtrade rijst naar keuze.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Scheppingsperiode met de tags , , , . Bookmark de permalink.