Gevulde Medjooldadels met gerookte amandel of hazelnoot

LET OP: Voor 6 personen

Ingrediënten

12 biologische medjooldadels (te koop in delicatessenzaken, natuurvoedingswinkels en bij “de turk.”)
100 gram jonge smeuïge smeerbare friszure geitenkaas
40 gram gerookte amandelen of geroosterde blanke hazelnoten

Bereiding

Maak in de lengte van de dadels met chirurgische precisie een snee en verwijder voorzichtig de pitten uit de dadels. Vul de dadels met de geitenkaas.
Hak de noten middelfijn met een foodprocessor. Druk de dadels met de open kant in de gehakte noten, zodat er een soort gevulde bonbon ontstaat met nootjes. De gerookte amandelen geven dit hapje ook iets pittigs!

 

Recept:
Ds. Han Wilmink
Bijbels Culinair

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Voorgerechten, Wereldvoedseldag met de tags , , , . Bookmark de permalink.