Gevulde kip met dadels

Ingrediënten

1 grote kip schoongemaakt en van binnen en buiten gezouten
500 g dadels zonder pit
evenveel blanke amandelen als er dadels zijn
4 grote uien
100 g amandelen geschaafd en geroosterd

voor versiering 
sap van 1 citroen
1 1/2 theelepel kaneel gemengd met ½ theelepel foelie, ½ theelepel witte peper, snufje nootmuskaat en zout.
1 theelepel saffraanpoeder
– of in warm water geweekte draadjes saffraan
1 eetlepel honing
1 theelepel water

 

Bereiden

Week de dadels in het citroensap, aangelengd met wat water.
Fruit de uien in olie en laat afkoelen. Vul elke dadel met een
amandel en wat ui en rol ze door het specerijenmengsel.
Vul de kip met dadels en sluit de buik af met houten prikkers.
Doe de saffraan bij het specerijenmengsel en wrijf dit over de buitenkant van de kip.
Leg de overgebleven uien op de bodem van de braadpan en de kip daarop.
Rangschik de overgebleven dadels daaromheen.
Besprenkel de kip met honing en water en stoof het geheel in
ca. 1 ¾ – 2 uur gaar met de deksel op de pan.
Leg de kip op een schaal, maak de buikholte open en
bestrooi hem met de geroosterde amandelen.

Serveer bijvoorbeeld met couscous of saffraanrijst en een groene salade van tuinkers, veldsla, rucola of eerste pluksla.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.