750 g kabeljauwfilet
35 g boter
1 blik tomaten
2 uien, schoongemaakt en fijn gesneden
2 gepelde, hardgekookte eieren
1 dl melk
2 eetlepels fijngehakte pterselie
zout, peper
2 eetlepels citroensap
( in de zomer/herfs: twee rode paprika’s)
Besprenkel de kabeljauwfilet met de citroensap en bestrooi de vis me wat zout en peper.
Verhit de boter en fruit hierin de klein gesneden uien ca. 3 minuten lichtbruin.
Voeg de tomaten uit het blik toe (in stukjes gesneden)
Bak rustig in ca. 10 minuten en schep het om zodat er een dikke tomatensaus ontstaat.
Schenk de helft van de tomatensaus in een ovenvaste schaal. Leg hierop de vis en schenk er de rest van de saus overheen. Leg de plakjes ei daarop (en eventueel de parikareepjes).
Schenk de melk over het geheel en dek de schaal af met aluminium folie.
Bak het gerecht ca. 30 minuten in een op 175 graden voorgewarmde oven, totdat de vis gaar is.
Serveer de visschotel met wat fijngehakte peterselie.
Recept: Valerie Jansen