Lekker met Roseval-aardappeltjes
Ingrediënten
2 kilo roseval-aardappeljes
1400 gram spruitjes
300 gram sjalotten in 4 vieren
500 gram champignons
6 eetlepel olijfolie
1 granaatappel
4 blad peterselie grofgesneden.
citroen sap.
Bereiden
Kook de aardappels en spruitjes in water met zout 8 minuten.
Giet ze af en laat het afkoelen.
Verwarm de oven tot 220 graden
Meng de champignons met het citroensap.
Halveer de grote aardappeltjes, als het nodig is.
Meng de aardappeltjes en spruitjes met de sjalotten en olijfolie. Spreid de aardappeltjes en groeten uit op een grote bakplaat en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Rooster aardappeltjes en groente in de voorverwarmde oven 20 – 25 minuten beetgaar.
Schep de aardappeltjes en groeten halverwege een keer om.
Verdeel 5 minuten voor het einde van de oventijd de champignons erover.
Schil de granaatappel en was het in een zeef. Laat het uitlekken.
Nu haal je de bakplaat uit de oven.
Schep de aardappeltjes en groenten om, verdeel het in 2 schalen en bestrooi met de granaatappeltjes en peterselie.
Br. Rangel Geerman ofm.
Stadsklooster San Damiano, ‘s Hertogenbosch.