Ingrediënten
40 g boter
80 g bloem
2 l bouillon of water met ene laurierblad
5 eetlepels Franse mosterd
6 eetlepels room
5 eetlepels gembersiroop (vocht uit een potje gekonfijte gember)
4 theelepels zout
Bereiden
Maak van de boter, meel en bouillon een witte gebonden soep.
Verwarm daartoe de boter en roer er rustig de de bloem doorheen, op een matig vuur.
Als de bloem gaat geuren – mag niet bruin worden – neem dan de pan van het vuur
en blus de meel en boter met 1/2 liter. Roer het geheel glad.
Verwarm de saus weer en voeg de rest van de bouillon al roerend bij, totdat de soep kookt.
Roer in een schaaltje de mosterd samen met de room, gembersiroop en zout.
Voeg er een scheut van de warme bouillon bij.
Voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe, maar laat het niet meer koken.
Schep de soep op en schenk er nog een scheutje room in het midden.
Recept:
Gezond lekker eten