Frittata – spinazie omelet

Een Italiaanse traditie.
Spinazie, snijsla, raapstelen, tuinkers zijn de eerste verse groene groenten van de koude grond. Ze passen bij het nieuwe leven, het verhaal van Pasen.

Ingrediënten

5 grote eieren
450 g spinazie
30 g boter
1 uitje, fijngesneden
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
zout

Bereiding

Verwarm 15 g boter in een pan, voeg de spinazie toe en wat zout.
Deksel op de pan en enkele minuten laten koken (roeren). Afgieten en fijnhakken.
Laat de rest van de boter in de pan smelten, voeg de gehakte spinazie toe en de nootmuskaat.
Schenk de olijfolie in een bakpan op een laag vuur.
Klop de eieren in een kom los.
Voeg aan het eimengsel het spinaziemengsel en de
Parmezaanse kaas toe en breng verder op smaak met zout en peper.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Lunchhapjes met de tags , . Bookmark de permalink.