Ingrediënten
300 gram gezeefde bloem
1 theelepel zout
4 eieren
0,75 liter melk
8 eetlepels olijfolie
peper
2 zoete uien fijngesneden
2 bakken champignons
ongeveer 250 gram in plakjes
1 kilo raapstelen, gewassen en grof gesneden
400 gram verse, harde, belegen geitenkaas
2 beschuiten
Bereiding
Maak beslag van bloem, zout, eieren, melk en 4 eetlepel olijfolie.
Voeg een klein klontje boter of scheutje olie toe aan de pan en maak hierin 16 dunne flensjes.
Stapel de flensjes die klaar zijn op en houd ze warm tussen 2 borden.
Verhit de resterende olie en fruit de ui in 3 minuten aan.
Voeg champignons toe en roerbak 5 minuten of tot ze vocht loslaten.
Maal er wat peper over. Voeg in 2 tot 3 delen, 800 gram van de raapstelen toe
en roerbak steeds ca. 3 minuten of toe de groenten gaat slinken.
Verkruimel de geitenkaas en beschuit erover, voeg naar smaak wat
zout en peper toe en meng het geheel luchtig.
Verdeel het raapsteelmengsel over de flensjes en strijk het uit.
Rol de flensjes losjes op en garneer met de 200 gram rauwe raapstelen.
Serveer ze direct.
Bron:
Br. Rangel ofm
Megen