Ethiopische boerenkool

Boerenkool is een zeer geliefde groente in Ethiopië.

1 kg gesneden boerenkool

500 g rode uien

4-8 groene pepers

4 teentjes knoflook

8 eetlepels (zonnebloem)olie

Kook de boerenkool tot de groente bijna gaar is. Giet de groente af. Pel de uien en hak ze fijn.

Verwijder het zaad uit de pepers op een aparte snijplank en snijd ze in smalle reepjes. Als je met je handen aan de pepers komt: niet in je ogen wrijven, maar snel je handen wassen.

Verhit 4 eetlepels olie, doe de uien erin en bak ze lichtbruin. Doe er nog 4 eetlepels olie bij en voeg de boerenkool toe. Roerbak de groenten een minuut of drie op hoog vuur.

Voeg de knoflook, pepers en zout naar smaak toe en laat de boerenkool helemaal gaar en zacht worden.

Serveer met brood of rijst en hardgekookte eieren.

Dit bericht is geplaatst in Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.