Dit zoete, luchtige (na) gerecht bestaat uit twee lagen:
een witte laag met vanille crème en een goudgele laag met wijn-schuim.
Ingrediënten
Vanille-crème:
80 g maizena
100 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
12 eetlepels melk
6 eiwitten
1 liter melk
Bereiden crème
Maak de maizena met de vanillesuiker en de melk aan, totdat ze erin oplost.
Klop het eiwit met de suiker stijf.
Breng de melk aan de kook en roer geleidelijk de aangemaakte maizena er doorheen.
Laat het nog even opkoken. Roer daarna de stijfgeslagen eiwitten erdoorheen.
Schenk de vanille-crème in een glazen schaal.
Ingrediënten
Wijnschuim of witte druivensap-schuim:
6 dooiers
100 g suiker
2 theelepels maizena
1/4 l witte wijn of witte druivensap
sap + geraspte schil van 1 citroen
Bereiden schuim
Dooiers, suiker en maizena schuimig slaan.
De wijn verhitten en al roerend bij de ei-massa gieten.
Het geheel in een pannetje schenken en op matige temperatuur
zo lang roeren dat het wat bindt (kan ook au bain marie) Voorkom koken!
Als het gebonden is, de pan even kort laten schrikken in koud water, nog wat verder kloppen en en dan op de witte crème gieten en laten afkoelen.
Recept:
Angelika Thol-Hauke
Kochen durchs Kirchenjahr