Dit recept is een recept dat zowel met Pasen als in de Veertigdagentijd gebruikt kan worden uit een Clarissenklooster in Megen. Het ‘groen’ in deze eiersalade symboliseert hoop en leven. Rond Pasen komen de eerste groene bladeren weer aan de bomen. De eerste bieslook komt de grond uit, maar u kunt ook het fijngesneden groen van sjalotjes of selderij, of een bakje tuinkers gebruiken.
Ingrediënten
8 eieren
4-5 eetlepels mayonaise
4-5 eetlepels zure room of yoghurt
zout, peper
mespunt kerrie
groen:12 bieslook-sprietjes, stengels van sjalotjes, selderij of bakje tuinkers
Bereiding
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Snijd ze door en scheidt het eigeel van het eiwit. Snijd het eiwit in kleine stukjes.
Wrijf het eigeel fijn en vermeng het met mayonaise, zure room of yoghurt, zout, peper en kerrie.
Snijd het groen in kleine stukjes en vermeng dit samen met de eiwitstukjes door het geel.
Strooi rond en op de salade eventueel nog wat tuinkers of groen.