Voor 1 groot brood
Ingrediënten
350 gr bloem
350 g bloem
15 g gist
1 ei
60 g boter
10 g suiker
1,2 dl melk
6 g zout
Voor de vulling
200 g rozijnen
1 of 3 bonen
Bereiding
Was en wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Maak de gist aan met een deel van de lauwwarme melk.
Maak in de bloem een kuiltje en doe er dan de aangemaakte gist,
de eidooier, boter, suiker en de rest van de lauwe melk bij.
Strooi het zout langs de buitenrand. Kneed een soepel deeg tot het van
de handen los laat en laat het in een afgedekte kom ca. 1 uur rijzen op een warme plek. Kneed dan de rozijnen door het deeg en de boon/bonen.
Bestrijk de bol met het losgeklopte eiwit en knip in de
bovenkant en kruis. Laat het deeg nogmaals rijzen tot
het dubbele volume. Bak het daarna ca. 50 minuten op 190 graden.