Op adem komen:
Je kunt de tijd nemen om de ‘adem Gods’ te ervaren, om tot diep in je binnenste te voelen dat je mag leven.
Wat is het heerlijk om in een tuin of langs de weg zomaar te genieten van zomerfruit: frambozen, kersen, bessen of pruimen. De vorm te bekijken, de smaak te proeven, de kleur te bewonderen.
Blauwe bosbessen of bramen die dicht bij de aarde naar de hemel verwijzen en je met een hemelse dauw verfrissen.
Of rode vruchten, met de kleur van de Geest die inspireert, die verwarmt, die je zin laat ervaren , je bemoedigt en levenskracht schenkt. Rood is ook de kleur van het hart en van de liefde die je grenzen en aandacht verleggen naar je omgeving en naar God.
Franciscaner broeder en kok Rangel Geerman bereidt graag een toetje met zomervruchten uit de kloostertuin, en combineert dat met een luchtige chocolademousse.
Ingrediënten
200 gr chocolade – puur, melk of wit
7 eiwitten
200 ml slagroom
4 eetlepels kristalsuiker
eventueel 2 eetlepels amaretto
zomerfruit
Bereiden
Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen
Klop de eiwitten met de suiker stijf in een schone, vetvrije kom en klop de slagroom half stijf
Spatel de chocolade, eiwitten en slagroom voorzichtig door elkaar totdat ze een homegene massa vormen.
Roer eventueel de amaretto er luchtig doorheen.
Verdeel de mousse over de kommetjes en laat het enkele uren opstijven
Voeg op het laatst het zomerfruit toe en garneer eventueel met een muntblaadje.
Bron
Koken met bezieling
de smaak van het jaar met 48 recepten
KOK 201