Broodsoufflé met kaas, prei of uien

Een recept voor 4-6 personen,
in een vuurvaste schaal van 2 liter.

Ingrediënten

300 g oud brood in brokjes gesneden
6 dl hete bouillon
1 eetlepel olie, margarine of boter
250 g prei of uien, in dunne ringen gesneden
1 theelepel karwijzaad
80 g geraspte belegen kaas
2 eidooiers van grote eieren
2 eiwitten, stijfgeklopt

 

Bereiding

Week de broodbrokjes in de hete bouillon en prak ze zacht en fijn met een vork.
Smoor de uien of preiringen met de karwij glazig in de olie, boter of margarine.
Roer de eidooiers en de geraspte kaas door de broodpap en schep de stijf geslagen
eiwitten er luchtig doorheen. Doe de helft van dit mengsel in de vuurvaste schaal,
schep daarop het mengsel van prei of uien en afdekken met de rest.
Ca, 45 minuten bakken op de onderste richel bij 180 graden.

Variatie:
Vervang de uien of prei door andere gesmoorde groeten of rauwe zuurkool.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten met de tags , , . Bookmark de permalink.