Breekbrood

Dit met honing verrijkte breekbrood is ongedesemd,
niet gerezen en dus plat als een wafel.

 

888
Honing is in de bijbel een beeld van zoetheid en zegen.
Een land van melk en honing  typeert vruchtbaarheid.
De psalmist zegt:

‘Hoe zoet  zijn uw woorden voor mijn gehemelte,
zoeter dan honing voor mijn mond’
– psalm 119, vers 103 –

 

 

Ingrediënten

250 g bloem
5 eetlepels olijfolie
snuf grof zeezout
5 eetlepels honing

Bereiding

 

Meng de bloem met de honing en de olijfolie tot een glad deeg. Rol het deeg uit en leg het op een ingevette bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrooi met grof zeezout. Bak het brood 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

 

 

Recept:
Hemelse Spijzen
Tini Brugge en Gert Vos

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Heiligen, Zomertijd met de tags . Bookmark de permalink.