Bisschopsbrood

Zr. Chiara bakte dit brood toen de bisschop op bezoek kwam in het klooster. In katholieke kerken wordt op deze dag de gewijde olie binnengebracht die door de bisschop gewijd is.

Ingrediënten

4 eieren
bloem gewicht gelijk aan de vier eieren met schaal (ca. 200g)
suiker gewicht gelijk aan de vier eieren (ca. 200 g)
60 g rozijnen
60 g krenten
30 g sukade
25 g amandelen

 

Bereiden

Klop de eieren en de suiker 15 minuten lang. Voeg er de gewassen en gedroogde krenten en rozijnen aan toe met de sukade en gehakte amandelen. Roer als laatste de gezeefde bloem er zo luchtig mogelijk door.
Doe het beslag in de ingevette broodvorm en bak ca. 1 uur op 125 graden in de oven

Zr. Chiara Bots, uit: Gezond leven, bezield eten

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Ontbijt met de tags , , , , . Bookmark de permalink.