Ingrediënten
800 g rode bieten, geschrobd, ongeschild, in grote stukken
2 middelgrote uien, fijngesnipperd
400 g geschilde knolselderij – in grote plakken/stukken
2 grote wortels
6 knoflookteentjes – in plakjes (indien gewenst)
2 eetlepels (extra vergine) olijfolie
2 theelepels gemalen komijnzaad
2 theelepels gemalen dillezaad
2 theelepels zout, snufje peper
2 theelepels suiker
2 liter water
2 eetlepels versgeperst citroensap
eventueel: zure room om mee te versieren
Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten. Roer regelmatig om.
Voeg de stukken bieten, knolselderij, wortel, kruiden, zout, peper en suiker erbij en roer goed. Voeg daarna het water toe, breng het aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Laat de soep afkoelen en verwijder dan (desgewenst) de plakken knolselderij. Pureer de soep en voeg daarna het citroensap toe. Verwarm de soep en versier eventueel bij het opdienen met een kransje van witte zure room.
Bron:
Koken met kleur
Vardit Kohn en Galit Hahn