Ingrediënten
4 sneetjes volkorenbrood
15 g havervlokken
1,25 dl bouillon of melk
1 ei (of meer als dat nodig is)
1 teentje knoflook
40 g geraspte kaas
1/2 prei
peper, basilicum eventueel een snuf zout
olie om te bakken
Bereiden
Snijd het brood in kleine blokjes. Week het brood met de havervlokken in de bouillon of melk.
Snipper de ui en knoflook, snijd de prei fijn en voeg dit met de geraspte kaas, lofgeslagen ei, peper, basilicum en eventueel zout aan het broodmengsel. Kneed tot een stevige massa zodanig dat er gen brood meer te zien is.
Verdeel het in 8 ballen en druk die plat.
Bak de burgers aan beide kanten in ca. 10 minuten in de olie.
Winterburger
Voeg aan het basisrecept
2 eetlepels gare bruine bonen en
2 el fijn geraspte winterwortel toe.
Recept:
Zr. Chiara Bots,
zrs Clarissen, Megen
‘Gezond leven, bezield eten‘