Apostelvis met citroen, mosterd en brood

Ingrediënten

8 Tilapia filets van ca. 100-150 g per stuk
– alternatief is schol of meerval, wordt milieuvriendelijk gekweekt in Nederland

4 bio-citroenen: sap en rasp
1 potje kappertjes = ca. 100 g
2 theelepels mosterd
8 eetlepels olijfolie
8 eetlepels gehakte peterselie

 

Bereiding

Bak de filets in de olijfolie ca.3 minuten per kant en leg ze op warme borden.
Voeg de citroenrasp en de rest van het sap aan de olijfolie toe. Schep er de kappertjes, mosterd en gehakte peterselie doorheen. Laat 1 minuut al roerend bakken. Verdeel de jus over de borden.

 

Geef er brood bij of aardappelpuree met bijvoorbeeld wat gehakte rozemarijn of tijm.
En een winterwortel-salade: geraspte wortels en rozijnen vermengen met citroensap, honing en olijfolie

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Hoofdgerechten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.