Andreaskruis

Ingrediënten

4 langwerpige visfilets (witvis zoals kabeljauw) of forel
1 l water
2 wortels
2 uien
2 stengels bleekselderij
6 stengels peterselie
2 laurierblaadjes
1 theelepel zout

voor de saus

500 ml melk
2 uien
2 laurierblaadjes
1 prei
120 g havermout
2 eetlepels gehakte peterselie of kervel
zout en peper

Bereiding

Breng het water aan de kook,met de groenten en kruiden. Zet het vuur zachter een laat de bouillon 20 minuten trekken. Breng de melk aan de kook. Laat het laurierblad, de uien en prei in de melk meetrekken. Verwijder de groenten uit de melk. Voeg havermout toe en bindt –al roerend- de melk tot een saus.

Zeef de bouillon. Pocheer de visfilets ca. 8 minuten in de warme, maar niet kokende bouillon. Voeg de gehakte peterselie of kervel toe aan de saus. Leg de visfilets  in een X-vorm,  het Andreaskruis, op een grote platte schaal. Giet de saus over de vis.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Hoofdgerechten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.