Witlof met kaas en noten

2 kilo witlof
5 uien
4 eetlepels zonnebloemolie
80 g donkerbruine basterdsuiker
400 gr geraspte belegen kaas
(of 200 gr geraspte kaas en
200 gr blauw geaderde kaas)
150 g gepelde walnoten

 

 

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olie of boter en bak hierin de uien met de basterdsuiker tot de uien beginnen te verkleuren en de suiker gaat carameliseren.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en vervolgens in drieën. Bak de witlof ca. 6-8  minuten mee en schep het goed om zodat ook de witlof carameliseert ofwel wat bruin en enigszins knapperig wordt. Voeg op het laatst de kaas toe zodat ze net even zacht wordt. Bestrooi daarna het geheel met of gehakte walnoten.

 

 

 

 

Serveer met gebakken appeltjes.

recept
Sonja van de Rhoer

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Kerst en kersttijd met de tags , , . Bookmark de permalink.