Aardappelsoep met brood

 

 

Ingrediënten

800 g aardappelpuree
1 ui, gesnipperd
2 liter melk
4 eetlepels peterselie, fijngehakt (alternatief jong g blad van het zevenkruid)
4 eetlepels boter zout en peper naar smaak
2 eetlepels bloem

 

 

Bereiding

Fruit, in de gesmolten boter, licht de uisnippers
voorkom dat ze bruin worden, tot ze zacht zijn.

Voeg bloem en aardappelpuree toe en daarbij, langzaam roerend, de melk.
Blijf roeren tot het kookt – langzaam verwarmen.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Voeg zout en peper toe naar behoefte en strooi op het laatst peterselie eroverheen.

Variatie:
bak eventueel kleine spekblokjes uit voor de garnering.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.