Aardappelsalade met kruiden

Aardappels komen uit Midden Amerika en zijn in de 15e eeuw waarschijnlijk door missionarissen ingevoerd. Teresia van Avila schrijft dat in 1570 bij een Karmelklooster aardappels verbouwd worden.

 

Ingrediënten 

2 kg rode aardappels
2 rode uien
500 gr prei
20 ml room
50 ml crème fraîche
4 takjes peterselie
handje vol mediterrane kruiden – bij voorkeur vers- bijvoorbeeld tijm, oregano, basilicum, gedroogd 2 eetlepels
peper en zout
scheut olie om prei en ui te smoren

 

Bereiding

Snijd de aardappels in vieren en kook ca. 15 minuten. Snijd de uien in halve ringen en de prei in kleine stukjes. Smoor in olie tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en vermeng met room, crème fraîche en de fijngesneden kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

 

 

Bron:
Naar een recept uit het Dominicanenklooster, Jurrien Zwart
Koken met bezieling, KOK, 2011

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Herfst, Salades met de tags , . Bookmark de permalink.