Zonnebloemkoekjes

Ingrediënten
voor ca. 20 -25 koeken:

125 g zonnebloempitten
75 g pure chocolade (reep)
100 g boter
150 g suiker
125 g bloem
1 losgeklopt ei
1 theelepel kaneel
snuf zout

 

Bereiden

Houd een klein deel van de zonnebloempitten achter voor de garnering.
Maal de rest van de pitten fijn in de keukenmachine tot ze op grof broodkruim lijken.

Smelt boter en chocolade op een laag vuur in een pannetje.
Roer de suiker en de kaneel er doorheen tot ze opgelost zijn.
Meng de bloem en het zout door de gemalen zonnepitten.
Voeg het chocolade mengsel toe en kneed het

geheel tot een deeg.
Maak hiervan een rol van ca. 5 cm. en leg die een half uur in de koelkast.
Snijd dan ca. 1 cm dikke plakken van de rol.
Druk aan de bovenkant als garnering nog wat pitten.
Bestrijk ze met een geklopt ei.
Bak de koekjes ca. 20 minuten in een op 175 ºC voorverwarmde oven.

 

Recept:
Gert Vos, Hemelse Spijzen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Scheppingsperiode met de tags , . Bookmark de permalink.