Witlofsalade

Bijbelse ingrediënten

Mosterd, sjalot, noten en olijfolie zijn ingrediënten die in de Bijbel voorkomen:
mosterd: Matteüs 13 vers 31
ui/sjalot: Numeri 11 vers 5
honing: Exodus 3 vers 8 en Psalm 119 vers 10
walnoot was ook al bekend in het land van de Bijbel.

 

Ingrediënten

5-6 struikjes witlof
2 eetlepels balsamico-azijn
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
2 sjalotjes – fijngesnipperd
6 eetlepels fijngehakte noten
– walnoot, hazelnoot, pistache|
mandarijnpartjes
– of een zakje gedroogde en gewelde abrikozen ter versiering

 

Bereiden

Meng olie, azijn, mosterd en honing. Bak kort de fijngesnipperde sjalotjes en meng die door de dressing. Roer de dressing door de witlofsnippers. Laat de salade minstens een half uur rusten zodat de smaak kan doordringen. Strooi daarover de noten en de in kleine stukjes gesneden abrikozen.

 

 

Bron:
Beatrijs Corveleyn
Clara’s Bron
recepten voor eenvoudig leven en (h)eerlijk koken
Berne Media 2017

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.