Stamppot spruiten met appel en gember (ovenschotel)

 

Ingrediënten

1,4 kg kruimige aardappels
600 g spruiten
4 appels, in stukjes
2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt/ of geperst in knoflookpers
2 ui gesnipperd
100 g belegen kaas, geraspt
200 ml melk
zout en peper
olijfolie om in te bakken

 

Bereiden

Snijd de aardappels in stukken. Vul de pan met water en zout,
zodat de aardappels net onder staan. Leg daar bovenop de stukjes appel.
Kook ca. 15 minuten.
Giet af en stamp het geheel met melk fijn. Breng verder op smaak met zout en peper.
Smoor ondertussen ui en gember in wat olijfolie. Voeg een scheut water en spruiten toe
en roerbak het geheel 15 minuten.
Roer – niet stampen – het spruitenmengsel door de stamppot.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en vul de schaal met de stamppot.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel kort onder de grill totdat de kaas gesmolten is en een korstje heeft.

 

Recept:
De Kleine Aarde

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Wintertijd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.