Culinaire boeken vol symboliek

 

 

 

 

In het kader van bijbels en duurzaam koken zijn er allerlei mooie boeken te verkrijgen.
Hieronder een aantal boeken waar u aan zou kunnen denken.
Sommige inclusief een boekbespreking.
Onderaan de pagina vindt u een aantal boeken waar we uit mochten putten maar die niet meer te verkrijgen zijn.

 

 

 

 

Recente recensies

Zoek de verschillen:
Zalig Zoet -Vanessa van Koppen en
Zalig gebakkenMarian Geurtsen en  Bep Willers-van Oostwaard

Proef en zie– een culinaire reis door de bijbel
– Margaret Feinberg

Eten met geweten
– Hein Stufkens

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijbels Culinair

Aan tafel — koken voor groepen in de kerk
– Han Wilmink

Aan tafel! – bijzondere Europese streekgerechten
– Janny de Moor

Alleen de geur blijft hangen – herinneringen aan een eetmoment
– Culinair Historisch Kookmuseum De Vleer

Arabisch Kookboekauthentieke recepten van Marokko tot Oman
– Janny de Moor

Beproefde recepten uit de kloosterkeuken (in Amerika)
– Broeder Victor-Antoine d’Avila-Latourrette

Bijbels Culinair
– Han Wilmink

Clara’s Bron
– Zusters Clarissen Beatrys Corveleyn en Elisabeth Luurtsema

Creatief vastenculinair dagboek voor de Veertigdagentijd
– Karel J. de Krijger

Culinaire bijbel – eten en drinken in de bijbel
Hemelse receptengerechten uit het Midden-Oosten en de joodse traditie
– Wina Born

De joodse keuken recepten en verhalen uit de hele wereld
– Hyman, Clarissa

Gezond leven, bezield eten
-Chiara Bots

Hemelse Spijzen – een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis
– Tini Brugge en Gert Vos

Het kruidenboek van broeder Guy
– Broeder Guy van Leemput

Kloosterkeukens en recepten
Thera Coppens

Koken in Kleurvan robijnrode rijst tot gitzwarte kroketjes
– Vardit Kohn en Galit Hahn

Koken met bezieling  – De smaak van het jaar in 48 recepten
– Han Wilmink en Tini Brugge

Koken met passie -40 smakelijke recepten voor de vastentijd
– Han Wilmink

Natuurlijk lekker  Koken volgens het Genesis principe
Wijnanda Hogendoorn

Proef en geniet  – Overheerlijke recepten uit de bijbel
– Rena Rossner

Traditionele Feestgerechtenhet jaar door
Wil en Netty Engels- Geurts

Vegetarische Variaties -Koken op kleur
– Sonja van de Rhoer

Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin
– Caroline Zeevat en Ans Withagen

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank, maar niet meer verkrijgbaar

Lekkere Joodse Recepten
Samengesteld door E. Cortissos- Zeldenrust en R. Polak-van Moppes.
Uitgegeven door Stichting Vrienden van de Jeugdalljah,
Postbus 53164, 1007 RD Amsterdam, 1994

 

Websites met duurzame recepten

Vier de Seizoenen – de mooiste recepten van Odin Geldermalsen
Estafette Assiociatie CV, 2006