Vis met prei en aardappelen

Prei wordt in de bijbel genoemd als groente.

800 gr visfilet
2 kg aardappelen
4 dunne prei
4 dl slankroom (eventueel 2 dl witte wijn of melk)
4 theelepels bouillonpoeder

Kook de geschikde aardappels gaar.
Verwarm de oven op 175 C.
Snijd de pei in smalle ringen.
Snijd aaardappels in plakken en leg de helft in een ovenschaal. Verdeel daarover de prei.
Bestrooi de vis met zout en peper en leg op de prei. Dek het af met de rest van de aardappelen.
Meng de slankroom (met de wijn of melk) en bouillonpoeder en giet dit over de aardappel.
Laat het geheel in ca 30 minuten lichtbruin en gaar worden.

(bron www.voedingscentrum.nl)

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , . Bookmark de permalink.