Uiensaus

januari 8th, 2011 by Joost Kahmann Uw reactie »

800 gram uien
4 eetlepels plantaardige olie
1 liter water
2 volle eetlepels maïzena
1 volle theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper

Verwarm de olie in een pan en fruit de uitjes glazig. Giet het water over de uitjes zodat ze net onder water staan. Even op laten koken en het zout en de peper toevoegen. Met een deksel op de pan 10 minuutjes zachtjes laten koken.
Doe twee eetlepels maïzena in een glas/beker en voeg hier koud water toe. Goed roeren tot de maïzena opgelost is en bij de uien gieten. Blijven roeren tot de saus weer begint te koken en dikker wordt.
Te dik? Voeg een scheutje water toe.
Te dun? Voeg nog wat in water opgeloste maïzena toe.

Carolien Looman, franciscaans milieuklooster Stoutenburg

Advertisement

Uw reactie