Theresia-brood van een Claris

De zusters in een klooster dragen vaak de naam van een heilige. Theresia  is één van de zusters Clarissen in Megen. Zij heeft zo haar eigen broodrecept als herinnering aan de heilige Theresia.

Tweemaal Theresia

Theresia van Avila:
Zij schreef boeken en werd benoemd tot kerklerares. Ze was een actieve en vrolijke vrouw met organisatietalent. Zij hervormde de orde der karmelietessen ondanks enorme tegenstand en stichtte meer dan 30 nieuwe kloosters. Van haar is de uitspraak:
‘Als je danst, dans dan; als je bidt, bid dan’.
Zij wordt ‘De Grote Teresia’ genoemd om haar te onderscheiden van Theresia van het Kindje Jezus van Lisieux , ‘De Kleine Theresia’.

Theresia van het Kindje Jezus van Lisieux:
Zij is patrones van de missies. Paus Johannes Paulus II riep haar uit tot kerklerares. Ze trad al jong toe tot de orde, is 24 jaar geworden en wordt ‘de kleine Theresia’ genoemd om haar te onderscheiden van de ‘grote’ Theresia van Avila’.

info: www.heiligen.net

 

 

Ingrediënten

250 g tarwemeel
250 g bloem
½ liter karnemelk
2 eieren, geklopt
2 theelepels zuiveringszout
2 theelepels gewoon zout
naar keuze toevoegen:
gehakte noten, rozijnen of gedroogde abrikozen, zo veel als je wilt.

 

Bereiding

Meng alles in een beslagkom met elkaar en kneed goed door. Vet een broodvorm in met olie en schep de massa daarin. De oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden en ca. 30 minuten bakken. Keer het brood  uit de vorm op een rooster  en laat het afkoelen.

 

 Bron:
Chiara Bots
Gezond leven, bezield koken

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Heiligen. Bookmark de permalink.