Stamppot spruiten met appel en gember (ovenschotel)

januari 8th, 2011 by Joost Kahmann Uw reactie »

1,4 kg kruimige aardappels
600 g spruiten
4 appels in stukjes
2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt/ of geperst in knoflookpers
2 ui gesnipperd
100 g belegen kaas, geraspt
200 ml melk
zout en peper
olijfolie om in te bakken

Snijd de aardappels in stukken. Vul de pan met water en zout, zodat de aardappels net onder staan. Leg daar bovenop de stukjes appel. Kook ca. 15 minuten.
Giet af en stamp het geheel met melk fijn. Breng verder op smaak met zout en peper.
Smoor ondertussen ui en gember in wat olijfolie. Voeg een scheut water en spruiten toe en roerbak het geheel 15 minuten.
Roer (niet stampen) het spruitenmengsel door de stamppot.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en vul de schaal met de stamppot. Strooi er de gerapte kaas over en zet de schotel kort onder de grill totdat de kaas gesmolten is en een korstje heeft.

Bron: De Kleine Aarde

Advertisement

Uw reactie